شاید بیوتین را با نام ویتامین B7 یا ویتامین H نیز بشناسید. این ویتامین محلول در آب، به طور طبیعی در برخی مواد خوراکی و یا مکملها وجود دارد. بیوتین نقشی حیاتی در کمک به آنزیمها برای شکستن چربیها، کربوهیدراتها و پروتئینها برای تولید انرژی ایفا میکند. هم چنین این ویتامین به تنظیم کردن سیگنالهای ارسالی از سلولها و فعالیت ژنها و ساخت ویتامینهای B6 و B12 کمک میکند. در این مقاله در وبسایت فولیکا، سعی داریم تا به نقشهای دیگر بیوتین و چیستی آن بپردازیم، با ما همراه باشید.
فواید بیوتین چیست؟
بیوتین برای سلامت مو و کاهش ریزش مو، همچنین برای داشتن پوست و ناخنهایی سالم، لازم است. بیوتین برای جلوگیری از شکستن ناخن بکار میرود. هم چنین این ویتامین ممکن است برای افراد افسرده نیز کارایی داشته باشد.
از دیگر فواید بیوتین میتوان به نقش آن در دیابت نوع دو و التهاب پوست در کودکان اشاره نمود. بیوتین هم چنین باعث داشتن پوستی شفاف میشود. بیوتین به علت این که نوعی آنتی اکسیدان است، به سمزدایی تمام ارگانهای بدن از جمله پوست، کمک میکند.
این ویتامین به علت نقش داشتن در شکستن مواد غذایی باعث افزایش سطح انرژی میشود. پس بهتر است بیوتین را در شب مصرف نکنید. چرا که ممکن است بر روی جذب سایر مواد معدنی و دیگر ویتامینها تاثیر بگذارد.
بیوتین برای بیماران مبتلا به کووید 19 نیز تجویز میشود. این ویتامین میتواند اثر کرونا بر حس چشایی را کمرنگ کند و کمک کند تا این بیماران حس چشایی خود را به مرور به دست بیاورند.
منابع غذایی حاوی بیوتین
حال که آموختیم بیوتین چیست، تصمیم داریم تا منابع غنی از بیوتین را معرفی کنیم. منابع بیوتین، به شرح زیر است:
- جگر گوسفند
- تخم مرغ
- ماهی سالمون
- آووکادو
- سیب زمینی شیرین
- غلات و مغزهای گوناگون
- شیر
- قارچ
هم چنین میتوان این ویتامین را در مکملهای جداگانه از داروخانه تهیه کرد. این ویتامین به صورت سرم نیز قابل دسترسی است و فولیکا Rx سرم بیوتین بپانتین را جهت تقویت و سلامت مو به بازار عرضه کرده است.
عوامل کاهش دهنده بیوتین در بدن
بیوتین در مواد غذایی گوناگون به وفور یافت میشود و معمولا کمبود آن در بدن به ندرت اتفاق میافتد. با این حال برخی موارد ممکن است به طور ژنتیکی یا محیطی باعث کمبود بیوتین شوند. عواملی که میتوان به عنوان کاهنده بیوتین در بدن شناخت، به شرح زیر هستند:
- کمبود بیوتیناز یکی از نقص های ژنتیکی-آنزیمی است که باعث کمبود بیوتین میگردد
- مصرف الکل و سیگار
- استفاده از برخی داروها
- فقدان بیوتین در رژیم غذایی مادران باردار یا شیرده
اثر بیوتین چیست و پس از چه مدتی ظاهر میشود؟
همانطور که اشاره کردیم، بیوتین بر روی پوست، برخی بیماریها، ناخن و مو تاثیر دارد. برخی ممکن است بعد از استفاده از بیوتین، از اثربخشی آن ناامید شوند و مصرف آن را قطع کنند. در صورتی که این ویتامین پس از استفاده مداوم در مدت 3 تا 4 ماه اثر خود را نشان میدهد. کمترین نتایج استفاده از بیوتین میتواند کاهش ریزش مو، افزایش درخشندگی و لطافت پوست، بهبود یافتن ترکهای گوشه دهان، تنظیم اشتها، کنترل خواب و کاهش میزان خشکی چشم باشد.
سرم تک دوز بیوتین بپانتین فولیکا Rx، سرمی تقویت کننده و ضد ریزش برای مو است. این سرم برای آقایان و بانوان قابل استفاده بوده و باعث تغذیه فولیکول مو و تسریع فرآیند رشد میشود.
سرم بیوتین بپانتین فولیکا Rx، باعث انتقال مواد مغذی به ریشه مو و افزایش ضخامت و مقاومت تار مو میشود. این سرم نیاز به آبکشی ندارد و درمان هم زمان ریزش مو و برطرف کننده کم پشت بودن موها است. pH این سرم با پوست سر سازگار بوده و فاقد پارابن و رنگ است.
نتیجه گیری
در این مقاله از سایت فولیکا به سوال بیوتین چیست پاسخ دادیم و هم چنین به کارایی آن در موارد مختلف اشاره کردیم. استفاده از سرم میتواند اثربخشی سریعتری بر روی مو داشته باشد و فرآیند رشد مجدد مو را تسریع ببخشد. بیوتین به نوعی غذای پوست و مو محسوب میشود و مصرف این ویتامین برای پرپشت شدن و کاهش ریزش مو لازم است. بیوتین به جذب مواد غذایی و سنتز دیگر ویتامینهای B کمک میکند. پس نمیتوان نقش این ویتامین را در بدن دست کم گرفت.